Приветствую Вас Гость | RSS

Главная » 2013 » Октябрь » 10 » Тренінг “Особливості висвітлення етноконфесійних питань у ЗМІ”
19:04
Тренінг “Особливості висвітлення етноконфесійних питань у ЗМІ”
Тренінг для журналістів, що проводився Інститутом громадянського суспільства за проектом "Особливості висвітлення етноконфесійних питань у ЗМІ” з 30 вересня до 3 жовтня у Сімферополі/Акмесджіті, на думку його учасників, пройшов успішно. Загалом, захід зібрав до 20 учасників, які є як представниками ЗМІ, так й незалежними журналістами. Також, своїм складом учасники відобразили усю палітру кримських засобів масової інформації: тут були й журналісти невеличких районих газет, й радіо, й телеканалів.

Протягом чотирьох днів учасники тренінгу отримали інформацію про життя релігійних громад Криму та базові знання про основні конфесії півострову: Іслам, Юдаїзм, Православ'я, а також, Караїзм, безпосередньо від представників релігійних громад Криму та експертів — члена Всеукраїнської Асоціації караїмів "Киримкарайлар”, старшого наукового співробітника Багчасарайського історико-культурного заповідника Ганни Полканової, голови Жіночого еврейського об'єднання прогресивного юдаїзму "Аріель" Людмили Пресман, колишнього заступника голови республіканського комітету АРК у справах релігій Валерія Петрова та прес-секретаря Муфтіяту Криму Айдера Аджимамбета.

DSC05077DSC05070DSC05073DSC05069

На фото: Айдер Аджимамбет, Людмила Пресман, Валерій Петров, Ганна Полканова

Базуючись на інформації, наданій експертами, відомі медіа-тренери, керівник Інформаційного прес-центру Севастополь Тетяна Рихтун та кандидат наук із соціальної комунікації Ольга Володченко провели тренінги з учасниками, розглянувші питання висвітлення релігійної тематики у світських ЗМІ, типові журналістські помилки при висвітленні питань про релігію та життя національно-культурних громад. Також, тренери ознайомили зі стандартами професійної журналістики та нормами етики при висвітленні у ЗМІ міжетничних та релігійних проблем, розгянули, що таке джерела інформації та роль експертів, типові порушення професійних стандартів та норм етики з боку ЗМІ. Медіа-тренери провели ряд практичних занять з учасниками та надали їм рекомендації щодо створення матеріалів про релігії та національні громади. У свою чергу, відомий експерт та тренер, старший викладач кафедри загальної психології ТНУ, кандидат психологічних наук Ірина Брунова-Калисецька провела з журналістами тренінг «Конфліктологічні та психологічні підходи до ролі та функцій ЗМІ у суспільствах з потенціалом ідентичностних конфліктів», де розглянула питання ідентичностні конфліктів, психології спільнот, конфліктогенної та миротворчої функцій ЗМІ, практики неконфліктного висвітлення етноконфесійних питань.

Наприкінці заходу, учасники тренінгу-представники ЗМІ щиро висловили вдячність організаторам, експертам та тренерам за дуже цікавий та корисний тренінг. На їхню думку, під час цих дуже насичених чотирьох днів вони дізналися багато нового, позбавились багатьох стереотипів стосовно основних конфесій Криму, встановили необхідні контакти з представниками релігійних та етнічних громад, що необхідні для їхньої професійної діяльності. Крім того, учасники відмітили, що, без сумніву, цей тренінг підвищив їхній рівень як професіональних журналістів та отримані знання та навички дозволять їм більш професійно писати про життя релігійних та національних громад, а також про релігії півострову.

Хотіли б відмітити, що наш проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, за що Інститут громадянського суспільства щиро вдячний посольству.



 
Просмотров: 676 | Добавил: basai | Теги: караїми, Тренінг для журналістів, Інститут громадянського суспільства, Полканова | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
Важные даты
Праздники сегодня
Погода
Словарик
Ызын бэрынъыз - Разрешите (дословно: дайте разрешение)
Савлыкъ билен кэтыныз (барынъыз)! - Идите со здоровьем! (ответное) - говорит остающийся
Аф этынъыз - Простите
Хайыр болсын (болсун)! - Всего доброго!
Савлыкъ билен къалыныз! - Оставайтесь со здоровьем! (до свидания)-говорит уходящий
Новые комментарии
В разделе караимы в Великой отечественной войне упомянут мой отец Гаммал Валентин Яковлевич капитан

Поздравляю с выходом этой прекрасной книги, Софья Гелиевна! Помню всегда Ваших чудесных родителей!

22 марта 2015года наступил Йыл Баши – Новый год караимского календаря Улуг Ата санавы – Счёт

Архив записей
Друзья сайта
  • Газетв крымских караимов Къырым къарайлар
  • Караимы Литвы
  • Караимы Польши
  • Статистика
    Яндекс.Метрика
    SeoMonitor.INFO - Сервис проверки доменов
    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    [ Кто нас сегодня посетил ]
    Поиск